Browser Not Supported

It seems that you are using an outdated version of Internet Explorer. To visit this website, please update your browser.

20.12.17: Het einde van Colette

Het geluid van sluitende deuren weerklinkt door de rue Saint-Honoré, gevolgd door een twijfelachtige stilte. Meestal, als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel, maar helaas is dit niet het geval bij Colette. Nadat eigenaresse Colette Roussaux duidelijk maakte dat zij een punt zette achter het hoofdstuk Colette, kondigt de wereldberoemde concept store tezelfdertijd diens eigen afscheid aan.

Vermoedens begonnen hier en daar al op te rijzen toen Sarah Andelman, creative director, medeoprichtster en dochter van Roussaux, in een interview met WWD sprak over de twintig jarige historie en of er ooit een einde zou komen aan het bestaan van de winkel. Destijds was haar antwoord wellicht al een voorbode, al niet resoluut: “Als wij ooit onze interesse zouden verliezen in de modewereld, dan overwegen we een mogelijk einde. Gelukkig zien we iedere dag nog nieuwe, inspirerende veranderingen om ons heen die ons boeien.”

Een bescheiden post op Instagram maakte echter al duidelijk dat verloren interesse in de modewereld niet de reden was van de sluiting, die aan het einde van het jaar op 20 december zal plaatsvinden. Roussaux liet weten dat het voornamelijk de zoektocht naar rust was die de besluiting finaal maakte. Ook werd in dezelfde post duidelijk gemaakt dat Saint Laurent interesse had in een mogelijke overname. Gesprekken tussen beide partijen vinden nog steeds plaats.

Met de sluiting van Colette en een mogelijke overname van Saint Laurent zal rue Saint-Honoré in ieder geval een streetwear invloed armer worden. De winkel was een van de eersten die zowel high-end als streetwear merken verkocht, en wordt mede gecrediteerd als de vervager van lijnen tussen beiden. Met het vormen van nieuwe culturen en het dagelijks inspireren van de Parijse modewereld zal Colette een leegte achter zich laten. Één ding is zeker: deze vullen zal een onmogelijke taak bewijzen.

 

SHOWHIDE Comments (0)

Comments are closed

A new Belgium-based, independent digital trade and business magazine for fashion professionals.

ABOUT | CONTACT